Advertenties > Kunst en Cultuur

Concert Jaime & Vita

10,00 Dam
Totaalprijs incl. btw (geen)
Valid until 24/02/2020
MOD_CYCLOSAD_LOCALONLY_BADGE

Concert Jaime & Vita

Jaime Nanoha (gitaar) en Vita Pagie (zang)

 

Datum             : zaterdag 23 februari 2019

Tijd                   :  20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Locatie             :  Souterrain P3. Pijnackerplein 3 te Rotterdam

Entree              :  €10 of Dam 10,00 (inclusief één consumptie)

Reserveren     :  via email: souterrainp3@gmail.com

                            Een bevestiging van je reservering volgt dan.

                            Let op:  er is een beperkt aantal  plaatsen beschikbaar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vita Pagie en Jaime Nanoha zijn al sinds 2012 een gevestigd duo. Zij hebben een grote liefde voor de Braziliaanse muziek. Beiden zijn cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben inmiddels een album opgenomen en een pakkende  theatervoorstelling gemaakt. Zij vertolken melancholische ballades en ritmische liederen uit de 20e eeuw op geheel akoestische wijze. Op 23 februari zullen ze voornamelijk Braziliaanse muziek met een uitstapje naar andere muziekstijlen ten gehore brengen.

Vita Pagie

Haar liefde voor muziek werd vroeg gevoed door haar vader die pianist is. Als 8-jarige luisterde zij voordat zij ging slapen John Coltrane’s ‘A love Supreme’ of Miles Davis.  Haar moeder liet haar kennis maken met zangeressen zoals Joni Mitchell. In haar pubertijd ontdekte Vita zangeressen zoals Ella Fitzgerald en Erykah Badu en daarmee de stem als instrument. Gefascineerd was zij door hun flexibele stem en vrije improvisaties. Haar drang groeide om ook zo vrij te kunnen zingen en je op die manier te kunnen uiten. 

Op het conservatorium ontmoette Vita mensen die net als zij een diepe verbinding voelden met muziek, en zich geen wereld zonder muziek voor konden stellen. In haar tweede jaar van het conservatorium hoorde Vita Elis Regina voor het eerst en leerde zij de wereld achter de bossa nova kennen, die van de samba en de choro en klassieke Braziliaanse componisten zoals Heitor Villa Lobos raakten haar diep. De prachtige taal, de opzwepende ritmes uit Afrika, de harmonieën soms geleend uit jazz maar ook heel eigen, de prachtige melodieën.                                                                                                                  
Na een solo reis naar Rio de Janeiro in 2016 is Vita's liefde en fascinatie voor Braziliaanse muziek alleen maar gegroeid.

Jaime Nanoha

Vanaf zijn kindertijd is Jaime al een muziekliefhebber. Thuis werd er veelal soul en funk gedraaid en stond hij voordat hij kon lopen al op deze muziek te dansen. Later is hij zich gaan verdiepen in jazz, klassieke muziek en diverse muziekstijlen van over de hele wereld.
Toen hij 19 was werd hij  ineens gegrepen door de schoonheid van de  klassieke gitaar nadat hij  iemand een wals van Bartolomé Calatayud hoorde spelen. Dat raakte hem zo diep dat hij  niets anders meer wilde dan gitaar spelen. Sindsdien probeer Jaime het mooiste uit het instrument te halen. De aanraking met de Braziliaanse gitarist Baden Powell gaf hem een duidelijke richting hoe hij dat voor elkaar kon krijgen: de gitaar bespelen als een orkest bestaande uit alle partijen.

Na 5 jaar op een autodidacte wijze te studeren deed Jaime auditie aan het Rotterdams Conservatorium Codarts, waar ze Braziliaanse muziek doceren. De docenten Maurice Rugebregt en Kees Gelderblom voelden precies aan welke richting Jaime op wilde met de gitaar. Via Maurice is Jaime in contact gekomen met Vita. Later heeft Maurice Rugebregt zelfs hun debuutalbum geproduceerd.
Jaime's studiereis naar Brazilië zorgde voor een enorme verdieping en sterker contact met de muziek. Hij heeft daar lessen gevolgd bij grote namen, maar hetgeen wat hem nog dichter bij de muziek bracht was het dagelijks leven en de omgeving. Daar waar de liederen over gaan.

Naast de Braziliaanse muziek heeft Jaime veel klassieke muziek en jazz gestudeerd om zijn spel ter verrijken.

 

Contact advertiser?

Martha Harel

via DamLinkedInWebsite

Tap to pay
Pay Me